O ile zmienię w ogóle z mojego XS max, a nie widzę za bardzo na razie sensu, to poczekam z 4 m-ce na dobre ceny z odkupu z Orange czy też Play. Nie paly mje sie
iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja
Napisano 11 września 2019 - 12:24
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 11 września 2019 - 12:40
Wg mnie X teraz bedzie najpopularniejszy i najbardziej oplacalny. A kto ma Xs będzie miał towar unikatowy, jak seria limitowana
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 11 września 2019 - 12:42
X też jest unikatowy, bo wycofali ze sprzedaży po roku. Także jak zwykle pisanina dla pisaniny.
- 5b46927ee6, Sebosz, RBB i 1 inna osoba lubią to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 11 września 2019 - 13:32
Napisano 11 września 2019 - 13:34
iPhone 15 Pro
Napisano 11 września 2019 - 13:42
iPhone X, iPhone Xr czy iPhone 11? Czy dołóżyć i kupić iPhona Xs? (czy ja coś mówiłem o granicy finansowej? ) iPhone 11 Pro o dziwo mnie nie kusi.
I bądź tu mądry...
Napisano 11 września 2019 - 13:44
Xs juz nie bedzie w oficjalnej sprzedaży
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 11 września 2019 - 13:50
Popularny
Podobnie jak X. Błagam niech ktoś go zbanuje Chociaż na kilka dni.
Tak, wiem. Płaci więc może pisać te oczywiste oczywistości w każdym temacie. Jeśli to ma być reklama to podpowiem, robisz to źle.
Użytkownik RBB edytował ten post 11 września 2019 - 13:59
- ftpd, 5b46927ee6, Sebosz i 5 innych osób lubią to
Napisano 11 września 2019 - 13:51
No i teraz pytanie, mam 4000 zł (granica której nie chce przekroczyć)i co kupić:
iPhone X, iPhone Xr czy iPhone 11? Czy dołóżyć i kupić iPhona Xs? (czy ja coś mówiłem o granicy finansowej? ) iPhone 11 Pro o dziwo mnie nie kusi.
I bądź tu mądry...
Na stronie apple nie ma, ale u resselerow owszem. Na olx kupisz spokojnie poniżej tej kwoty.
Użytkownik Trancex edytował ten post 11 września 2019 - 14:06
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 11 września 2019 - 13:52
X też nie jest a w większość elektromerketów sprzedaje.Xs juz nie bedzie w oficjalnej sprzedaży
Mam ten sam budżet i planuje kupić XS Gold.
Czekam na testy aparatu iPhone 11 i 11 pro.
Użytkownik zapsu edytował ten post 11 września 2019 - 13:53
Napisano 11 września 2019 - 14:41
Ja również czekam na testy aparatu może dorówna konkurencji. Widzę że dołożyli trochę RAMu, teraz jest 6 GB może będzie lepiej, ale to się okaże, na razie mojego XS nie wymieniam, żadnych zmian wizualnych nie ma, a te aparaty wyglądają jeszcze gorzej niż w XS, czekam na 2020r.
Napisano 11 września 2019 - 14:54
X też nie jest a w większość elektromerketów sprzedaje.
Mam ten sam budżet i planuje kupić XS Gold.
Czekam na testy aparatu iPhone 11 i 11 pro.
Gold mi się podoba tylko jak dla mnie za bardzo wpada w róż
Napisano 11 września 2019 - 15:01
A co myślicie o tym zielonym? Abstrahując od faktu, że dodali go pewnie tylko dlatego, żeby odróżnić go od telefonów poprzednich generacji (tak, wiem, jakby aparat wystarczająco go nie wyróżniał xD) chyba wolałbym jakiś navy blue lub taki prawdziwie szaro-srebrny. Bardzo mi się podoba matowe wykończenie i jestem pewien, że mimo, iż swego czasu Sony bądź też inni producenci też robili matowe obudowy, to w przyszłym roku pojawi się wysyp tego typu wykończenia wśród wszystkich xiaomów, huaweiów, motorolów, czy samsungów
Użytkownik Sebosz edytował ten post 11 września 2019 - 15:01
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 11 września 2019 - 15:06
Właśnie sam się nad tym zielonym zastanawiam i chyba się zdecyduję na ten kolor. Oglądam na YT filmiki z hands on i całkiem spoko, czarny z resztą też (już chyba z 8 odcień space gray:) ). Jakiś powiew świeżości. Tak jak wcześniejsze rendery mi się nie podobały tak po premierze nie wiem czemu ale te plecki nie są jakieś straszne ale patrząc na stronie jak to w casie wygląda to lipa. Chyba pójdzie szkło hartowane na tył i przód i tyle.
Boję się trochę tylko o trwałość. Mam wrażenie, że kolorowe experymenty Appla nie zawsze były spoko i oby farba nie odpadła:)
Z odciskami nie będzie tak źle ale MKBHD coś wspominał o możliwym rysowaniu. Po zapowiedzi na temat najtrwalszego szkła czekam na crash testy:)
Czytałem trochę na temat tego ekranu i porównywałem z info na displaymate i wychodzi, że jest to ten sam ekran co w galaktyku s10, również jasność max i szczytowa takie same.
Niby brak innowacji i niby daleko za konkurencją ale jak by nie patrzeć: lepszy ekran, dźwięk, kamera, więcej ramu, lepszy procek, trwalszy, nowy kolor, szybka ładowarka w pakiecie. Oczekiwania miałem dużo wyższe ale mimo wszystko zobaczymy. Notcha bym się pozbył ale FiD wole niż skaner pod ekranem.
Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 11 września 2019 - 15:16
Napisano 11 września 2019 - 15:10
Powinien się nazywać iPhone Pro z datą obok na półkach sklepowych i tyle, a nie mącenie ludziom w głowach z takimi debilnymi nazwami. IMO overpriced, overhyped, placeholder przed tym co będzie w kolejnym roku, nikt nie powinien go kupować. Ten camera hump nie wygląda najgorzej, ale razem z notchem sprawiają że iphone stał się po prostu brzydki, ciężko mi to pisać bo zawsze Apple było świątynią designu, a tutaj konkurencja bardzo nadgoniła w tym departamencie, nie wyznaczają już trendów.
Napisano 11 września 2019 - 16:00
hej, dyskutujemy o kolorach, widze, ze zastanawiacie sie nad zielonym. Ja zawsze bylam wierna space grey ale teraz mam dylemat. Zloty, zielony czy space grey wlasnie. Zloty juz byl czy ktos mial? Aha i czy jestem slepa czy nie widze jeszcze oficjalnych etui apple do nowych iphonow pro? I czy to szklo nakladane na przod takie samo co zawsze? Btw szkoda, ze takie etui zaslania kolor iphone'a, ktory moze byc ciekawy. Ktos znalazl rozwiazanie, przezroczyste tylko?
A co myślicie o tym zielonym? Abstrahując od faktu, że dodali go pewnie tylko dlatego, żeby odróżnić go od telefonów poprzednich generacji (tak, wiem, jakby aparat wystarczająco go nie wyróżniał xD) chyba wolałbym jakiś navy blue lub taki prawdziwie szaro-srebrny. Bardzo mi się podoba matowe wykończenie i jestem pewien, że mimo, iż swego czasu Sony bądź też inni producenci też robili matowe obudowy, to w przyszłym roku pojawi się wysyp tego typu wykończenia wśród wszystkich xiaomów, huaweiów, motorolów, czy samsungów
Przepraszam, ze post pod postem, ale musialam, wybaczcie kobiecie. Moja mama od razu powiedziala, a nie zna sie wcale, ze dodali 3 aparat i kolor po to, by ludzi kupili, by widac bylo nowy model. No i sama troche wpadlam w pulapke, bo gdyby nie ulepszenie aparatu to bym nie zmieniala. A ile gb bierzecie? Ja mam na chmurze i patrze ze zuzywam tylko kilkanascie gb przez 2 lata tel.. i nie wiem czy warto doplacac za wiecej!
Edit: Dziekuje temu kto polaczyl!
I mam pytanie, jak jest ze sluchawkami w nowym iphonie, dostane w komplecie, prawda? i o co chodzi z ladowaniem, wytlumaczylby ktos? czy koniecznie kupowac ladowarke, a moze bezprzewodowa ladowarke do airpods? czy musze airpods z ladowarka lacznie? z gory dziekuje i jakby ktos byl w malopolsce stawiam %
Użytkownik McTom edytował ten post 25 września 2019 - 18:21
Napisano 11 września 2019 - 16:12
Napisano 11 września 2019 - 16:20
Nowe iPhone 11 pojawiły się w ofercie x-kom, RTV Euro AGD już o nich informuje, kiedy w takich sklepach będzie można zamówić nowego iPhone? Tak jak u Apple już w piątek? Nigdy nie brałem iPhone w dniu premiery, więc nie wiem jak to zawsze było.
Zazwyczaj w Euro, Media Markt, Saturn, Media Expert są w dniu premiery (20/09) jednak liczba egzemplarzy jest ograniczona, jak uda Ci się kupić to będziesz miał w dniu premiery, jak nie to będziesz musiał czekać na dostawę.
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Napisano 11 września 2019 - 16:29
a uwazacie, ze lepiej przez imad itd czy najlepiej jednak apple store, a na samym koncu media markt? i zachecam do dyskusji o kolorach i czy macie etui przezroczyste czy nie
Napisano 11 września 2019 - 16:36
a uwazacie, ze lepiej przez imad itd czy najlepiej jednak apple store, a na samym koncu media markt? i zachecam do dyskusji o kolorach i czy macie etui przezroczyste czy nie
czy tobie też gold wpada pod róż ? oceń jako kobitka
Napisano 11 września 2019 - 16:36
Ja biorę zielony :-)
Użytkownik soczekpl edytował ten post 11 września 2019 - 16:36
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 11 września 2019 - 16:43
1099$ ? 5699 ?
Note 10+ 1099$/€ 4799 ?
Trochę złe porównanie. Samsung jest koreańską firmą, Apple amerykańską. Samsung operuje z Korei, gdzie ponosi zupełnie inne koszty i w zupełnie innej walucie niż Apple, więc zupełnie inny przelicznik będzie WON->USD/EUR/PLN niż USD->EUR/PLN stąd mogą się brać inne ceny. Poza tym wpływ na ceny ma też zupełnie inne podejście do logistyki, magazynów i serwisowania. Samsung sprzedaje dużo AGD więc ma dużo bardziej rozbudowaną sieć dystrybucji a co za tym idzie znacznie mniejsze koszty w przeliczeniu na poszczególne produkty, więc i automatycznie robi się taniej, bo jak logistykę rozłożą na kilkaset produktów które sprzedają to wychodzi znacznie mniej, niż w przypadku Apple na te kilka produktów.
- MasterM lubi to
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 11 września 2019 - 17:03
Apple Store chyba gwarantuje najszybsza dostawe. Kiedys zamowilem w x-kom (Siodemke) i choc zrobilem to - w moim mniemaniu - mega szybko (zaraz po rozpoczeciu przedsprzedazy), to musialem czekac miesiac na dostawe...
A co do koloru, to na razie podoba mi sie Midnight Green. Wezme ciemny, bo wyjatkowo mam teraz jasny (gold).
Napisano 11 września 2019 - 17:24
Bardzo dobrze, ze wycofali XS i XS Max - będą wyprzedaże za chwile w sieciach komórkowych;) Swoją drogą, kolejny raz mnie nowe produkty rozczarowały. W iPhone'ach polotu nie ma już od jakiegoś czasu, dodatkowo mi osobiście design się średnio podoba - XS bardziej przypadł mi do gustu. Może 2020 przyniesie coś ciekawszego. Duża otoczka, duża cena, małe zmiany. To już się na nich odbija sprzedażą, a odbije się jeszcze bardziej.
OT: Przegapiłem początek o iPadzie - sprawdziłem konfiguracje z moim iPadem 6th 2018 - ze zdziwieniem stwierdziłem, że jedyna różnica to wymiar ekranu 10,2 vs 9,7''. Pozostała reszta DOKŁADNIE taka sama. Dobrze, że chociaż cena w miarę sensowna.
Napisano 11 września 2019 - 17:29
hej, dyskutujemy o kolorach, widze, ze zastanawiacie sie nad zielonym. Ja zawsze bylam wierna space grey ale teraz mam dylemat. Zloty, zielony czy space grey wlasnie. Zloty juz byl czy ktos mial? Aha i czy jestem slepa czy nie widze jeszcze oficjalnych etui apple do nowych iphonow pro? I czy to szklo nakladane na przod takie samo co zawsze? Btw szkoda, ze takie etui zaslania kolor iphone'a, ktory moze byc ciekawy. Ktos znalazl rozwiazanie, przezroczyste tylko?
Przepraszam, ze post pod postem, ale musialam, wybaczcie kobiecie. Moja mama od razu powiedziala, a nie zna sie wcale, ze dodali 3 aparat i kolor po to, by ludzi kupili, by widac bylo nowy model. No i sama troche wpadlam w pulapke, bo gdyby nie ulepszenie aparatu to bym nie zmieniala. A ile gb bierzecie? Ja mam na chmurze i patrze ze zuzywam tylko kilkanascie gb przez 2 lata tel.. i nie wiem czy warto doplacac za wiecej!
Edit: Dziekuje temu kto polaczyl!
I mam pytanie, jak jest ze sluchawkami w nowym iphonie, dostane w komplecie, prawda? i o co chodzi z ladowaniem, wytlumaczylby ktos? czy koniecznie kupowac ladowarke, a moze bezprzewodowa ladowarke do airpods? czy musze airpods z ladowarka lacznie? z gory dziekuje i jakby ktos byl w malopolsce stawiam %
O rany xD Po kolei:
1. Złoty już był - iPhone'y 5S, 6, 6s, 7, 8, XS. Raczej nikt z obecnego tu grona ze złotym 11 Pro nie miał jeszcze do czynienia Możesz go obczaić na first lookach na YouTubie.
2. Oficjalne etui są już od wczoraj dostępne na stronie Apple. Zarówno silikonowe jak i przezroczyste są dostępne dla wszystkich nowych modeli (11, 11P, 11PM).
3. Ja biorę 64 GB. Liczyłem, że Apple w tym roku da łaskawie te 128 GB w podstawie, ale aż 8 stów dopłacać nie zamierzam. Gdyby oferowali 128 GB w 11PM za jakieś 5999 to może jeszcze bym się skusił. Zresztą i tak w X wykorzystywałem około 45 GB. W chmurze mam wykupione 200 GB i tam trzymam oryginały fotek
4. Do każdego iPhone'a przecież dołączane są słuchawki AirPods ze złączem Lightning, wszystko jest opisane na stronie Apple na samym dole.
5. Jak kupujesz słuchawki AirPods (one nie są w zestawie z iPhonem 11 - jakbyś nie wiedziała ) to w pudełku dostajesz też kabel lightning, którym ładujesz etui AirPodów, a który musisz podłączyć do komputera/ładowarki USB, bo samej "kostki" do kontaktu z AirPodami nie ma. Jak chcesz ładować bezprzewodowo, to siłą rzeczy bezprzewodową ładowarkę musisz kupić.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych